Pages

Monday, December 19, 2011

Lempeng Nyior Cicah Kuah Kari Ikan

Buat lempeng kelapa/nyior utk dicicah dgn kuah kari ikan nasi kandar semlm....perghhh terangkat. Kuah kari tu lagi disimpan 1 mlm, lagi power hehehe.

10 comments:

  1. assalammualaikum kaknoor..sedapnya lempeng..saya pun kalau ada kuah kari lebihan semalam suka buat cucur...lempeng saya ni tak berapa rajin nak buat...kekeke

    ReplyDelete
  2. Aslmkum k.Noorma
    lamanya sy tak mkn lempeng.teringit masa kecil dulu arwah nenek suka buat lempeng mkn dg gula.

    ReplyDelete
  3. salam...wahh betul-betul kena nie..lempeng+kari..memang layan habis...sedapnnyerrrr

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum..sedapnya..pepagi dapat layan lempeng ni memang syokkkk

    ReplyDelete
  5. Asalamualaikum kak Noor
    Teringat mak Naz di kg, kalau buat lempeng, mesti letak kelapa parut..

    ReplyDelete
  6. slm quinnie...sama dgn akak suka juga cicah cucur dgn kuah kari heheh

    ReplyDelete
  7. wslm mamasya....eeee sedap tu lempeng cicah gula...tak pun gula tu tabur atas lempeng sebelum diangkat, kasi gula tu cair sikit...perghhh terliur plak

    ReplyDelete
  8. Naz...lempeng + kelapa mmg cara org tua2 hehe

    ReplyDelete