Roti Sosej & Roti Gula

Roti yg dibuat pd petang hari Khamis utk sarapan hari Jumaat. Buat sebyk 1 kg tepung dpt 20 ketul roti sosej spt di atas dan 10 ketui bun gula spt dibwh..puas anak2 makan.

Yang ni masuk tupperware utk dijadikan bekalan akak ke sekolah semlm. Makan bun gula ni bersama kopi '0' panas....dpt 2 ketui, kenyang sampai ke tengahari. Menggunakan resepi Super Soft Japanese Sweet Bun. Resepi boleh lihat SINI.

Bun ni walau dimakan hari Jumaat tapi tetap lembut & gebu spt baru masak.......mmg best.

5 comments:

Liza said...

salam noor...nmpk gebu sgt roti tu, nnt sng2 Liza nk try resepi ni pulak la...thnx yer noor..

WarisanBonda said...

bestnyer kan makan roti yg dibuat sendiri..saya klu roti bun cam nie memang payah sangat nk menjadi..xtau la kenapa..mesti xjd lembut gebu cam org lain buat...kalau buat roti sosej tu ok je...

NoorMasri said...

Salam Liza, try lah pasti memuaskan hati

NoorMasri said...

WB, kenapa lak jd cam tu ye....

leyzajamil said...

boleh ke di makan sosej tu ye? sy betul2 ada was2 (sbb ada kod E252 kat label ingredient Ramly) padahal sblm ni sosej antara feveret saya..blh puan NoorMasri confirmkan kat emel sy hasliza_jamil@yahoo.com thnks