Tortilla Ayam

Sarapan pagi dgn tortilla ayam, mmg sedap dan yg penting senang dan anak2 mmg suka. Isi ayam dlm tortilla tu akak guna Tempura Ayam Ramly, digoreng pastu dipotong2 kecil. Sayuran spt timun, tomato dan bwg dipotong dadu gaulkan bersama mayonis, serbuk lada hitam, perahan lemon jika suka dan garam secukup rasa....

Caranya:

Tortilla dipanaskan sekejap atas pan hingga lembut.
Ambil sekeping tortilla yg dah lembut letakkan daun salad/lettuce, campuran sayuran/mayonis dan ayam tempura yg telah dipotong kecil
Pastu bolehlah digulung...senangkan !
Nak lagi sedap sayuran tadi boleh juga letak buah avocado cincang....lagi lemak dan enak.
Siap dlm masa 15 min je.....mmg cepat dan senang kan.


Dpt makan satu gulung mmg kenyang




16 comments:

Gee® said...

kecur air lior sudah...

NoorMasri said...

Nah...amik tisu lap air liur...meleleh tu hehe

Liza said...

salam noor....sukanyaaaa...nak sikit utk lunch...hihihih

maz said...

Salam kakkk...mai nk mtak trtila nk wak bkpes ni...sni bru pkul 9 pgii..lum srpan lgi...npak sdpnyaa..kita pun rsanya dh dkat sbln bli trtila bread..tpi duk lam plstik xbuka2 lgi..asik xjdi je nk buat menda..sibaik leh simpan smpai thun dpnn..hehee..

Naz / Nadz COSK said...

Assallamualaikum kak Noor..
Mmg kenyang dapat segulung ni. nak segulung kak. Tgh lapar ni. Lepas makan segulung nanti baru kenyang..hehehe...

Hassan said...

Salam Sejahtera
Blog yang menarik ~~~

Ida,Japan said...

emm...sedapnyer tortilla kak....kt sini agak susah nk cari tortilla yg boleh dimakan...kalau ada pun nun jauh sgt kedainya

Wattie said...

Assalamualaikum Noor,
Wahhhh bestnya tortilla tu, sedap sangat nampaknya. Bolehla tukaq dengan tuna log kat rumah saya....

Ps : Selalu mai sini, tp kenkadang tak boleh letak komen, sedih rasa. Hari ni jampi sikit bg leh masyukkk hehehe

NoorMasri said...

maz, tortilla ni ibarat makanan dikala emergency, kalau tak tahu masak apa, buka aje lah bungkusan tortilla tu hehe

NoorMasri said...

wslm Naz, 2 gulung pun akak boleh kasi....mai lah sini hehe

NoorMasri said...

Ida, tak de tortilla buat aje lempeng hehe

NoorMasri said...

wslm Wattie...jom tukar2 juadah hehehe. Eh nape tak leh bg komen ek....pelik gak ek?

Engineers Love Cooking said...

Saya pun ada buat Tortilla tapi version lain. Boleh tengok di http://cooking-engineer.blogspot.com/ Pls visit. Thanks.

amna said...

lepas ni xyh mkn twister kfc, buat sndri pun boleh :)
tq kak atas resepinya..